Na, ez a negyedéves felmérés végre nem csak az amerikai piacot vizsgálja, kaptunk egy számot az iPhone részesedéséről a világ okostelefonjainak piacán. Az egy évvel korábbi méréshez képest a Gartner piackutatói azt látják, hogy az iPhone megduplázta a tortaszeletét: 5,3-ról 10,8 százalékra hizlalta fel magát.

Óriási növekedést számolhatott el a RIM is, a kimutatásból is látszik, hogy leginkább ők szerezték meg a piac növekedéséből származó új vásárlókat, meg persze le is nyúlták a versenytársakét is.

Az okostelefonok piaca ugyanis növekedésben van, 12,7 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben, miközben a teljes mobiltelefon-piac 9,4 százalékos csökkenést könyvelhetett el.

Az Egyesült Államok piacán ez az arány sokkal jobb, és még magasabb a telefon részesedése, ha a webes forgalmat vizsgáljuk, legutóbb az iPhone így 66 százalékos részesedést ért el márciusban a Net Applications felmérése szerint.

De miért is állnánk itt meg, ha kijelenthetjük azt is, hogy az Apple telefonjának részesedése 100 százalékos? Így például az iPhone OS-sel felszerelt telefonok között, vagy az Apple teljes mobil termékpalettájában. Fantasztikus, kérem, fan-tasz-ti-kus.