Van nekem egy rakás bajom az iPhone-nal, ezzel együtt semmi kétségem afelől, hogy nincs igazi vetélytársa: két éve megjelent és azóta egyfolytában úgy magasodik a mezőny fölé, mint valami hegy. Egyedült csak a Google Android tudott olyan felmutatni, amire érdemes volt odafigyelni, de sajnos összességében csak egy (lassan azért beteljesülő) ígéret maradt a platform, mert a T-Mobile G1 túlságosan rusnya ahhoz, hogy igazán lehessen vágyni rá.

Na de most minden megváltozik. Hivatalosan is bejelentették az első komoly kihívó megjelenési dátumát, ami (dobpergés) június hatodika. Ekkor kerül piacra a szuperjónak ígérkező Palm Pre.

A készülék kétszáz dollárba fog kerülni kétéves előfizetéssel, körülbelül ugyanaz lesz tehát a célközönség, mint az iPhone-nál. A mobilt első körben csak az Egyesült Államokban kezdik el forgalmazni, ettől függetlenül egyből lecsapok rá, amint Európa közelébe ér egy, még ha amerikai turistákat is kell leitatnom, majd agyoncsapnom miatta. Főleg érdekel, ha lesz hozzá 70 dolláros wireless töltő, ami borzasztó haszontalan, ám elképesztően csúcstechnikás cucc.

Ja, a start két nappal lesz a WWDC előtt, szóval az Apple-nek muszáj lesz mutatnia valamit, ha továbbra is ő akarja gyártani a világ legjobb telefonját.