Az Appleinsider szerint megjelenésük után az Apple laptopjaiba is belekerülhetnek az Intel négymagos mobilcsipjei. A lap úgy tudja, hogy három Core 2 Quad kerülhet rövidesen piacra: ezek órajele 1,6 gigahertz, 1,73 gigahertz és 2 gigahertz lesz, a két kisebbik csip 35 wattot, a nagyobbik 45 wattot fűt el, áruk 354 és 1054 dollár között mozog majd.

A 2 gigahertzes Extreme Edition valószerűtlen, hogy belekerülne bármelyik gépbe, túlságosan drága, meg a fogyasztása is magas, az 1,6-os és az 1,73-as Core 2 Quadok viszont ugyanúgy 35 wattosok, mint a 2,53-as és 2,8-as kétmagos Core 2-esek a MacBook Próban. A gépek tehát nem merülnek majd le hamarabb, miközben több feldolgozóegység dolgozna bennük, igaz, alacsonyabb órajelen. Márpedig ha figyelembe vesszük, hogy a profi alkalmazásokkal végzett tesztekben is többnyire gyorsabbak a négymagos, 2,66-os Mac Prók, mint a nyolcmagos, 2,26 gigahertzes modellek, akkor el lehet képzelni, micsoda előnye lehetne a 2,8-as rendszernek az 1,73-ashoz képest, duplázott magok ide, vagy oda.

Szóval tök jó, ha jönnek a Core 2 Quadok meg minden, de egyelőre azt kell mondanom, hogy a programozóknak baromira nem sikerült ezt a többmagos problémát a Pentium D 2005-ös bevezetése óta megoldaniuk.