Az almalogós gépeknél nem sok változást lehet látni, egy MSI Windnél viszont óriási a különbség a 10.5.7 előtt és után. Számokban kifejezve: többen is megírták, hogy a 4400 mAh-ás telepek az eddigi 3,5 óra helyett most már 4,5-5 órán keresztül bírják, ami több mint 30 százalékos megugrás, sőt, olyan elképesztő előrelépés, ami világosan mutatja a jól megírt szoftver hatalmát a buta hardver fölött.

Ettől függetlenül egyik Hackintosh-tulajdonosnak sem ajánlom a telepítést, mert sokan beszámoltak arról, hogy az update után használhatatlanná vált a laptopjuk. A szerencsések viszont örülnek, csak egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi alapján válogatja ki áldozatait a 10.5.7.

Viszont: érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon miért csak a netbookok, az Atom-processzoral szerelt gépek profitáltak az update-ből, miért csak olyan konfigurációk, amikhez hasonlót nem is gyárt az Apple? Talán az alacsony fogyasztású csipre is optimalizálták a rendszert? Talán jön az első Atom-processzorral szerelt almalogós gép? Apple netbook ante portas? Quo vadis MacBook? Cui prodest?

Több idevonatkozó latin kifejezés most nem jut eszembe.

Az egyre gyanúsabb jelek ellenére én azért bízom benne, hogy a kaliforniai cég mégsem egy ilyen alacsony teljesítményű gépben képzeli el a jövő nagy áttörését, főleg nem másfél évvel az első Asus Eee megjelenése után.

Akárhogy is, alea iacta est!