Az Apple egy sajtóközleményt adott ki, amiben az idei WWDC-ről (Worldwide Developers Conference) árult el részleteket. Több mint 100 előadáson 1000 fejlesztő mutatja be a legújabb technológiai újdonságokat június 8-tól, az eseményen az iPhone OS 3.0 és a Snow Leopard mutatkozik be. De a legfontosabb hír: nem Steve Jobs, hanem Philip Schiller vezeti a keynote-ot. Steve Jobs valószínűleg ott sem lesz.

Amikor Jobs év elején egészségügyi szabadságra ment, mindannyian azt gondoltuk, hogy a vezér a stílszerűen a WWDC-n tér majd vissza, és twice as vehemenciával jelenti ki, hogy a világ legfejlettebb operációs rendszereit lassan végleges formájukba öntik. Nem így lesz, mint amire Tim Cook legutóbb utalást tett, Steve Jobs visszatérését június végére időzítik.

"Tavaly bepillantást engedtünk a fejlesztőknek a Mac OS X Snow Leopard képességeibe, most pedig a végső Developer Preview-t adjuk a kezükbe, hogy velünk együtt a végleges verzión dolgozhassanak" - mondta Bertrand Serlet, a szoftverfejlesztő részleg vezetője.

A fejlesztők olyan technológiai újdonságokkal ismerkedhetnek meg a rendezvényen, mint például az Open CL. Akik még nem olvastak esetleg róla: az OpenCL segítségével lehetővé válik a grafikus magokban rejlő erőtartalékok kihasználása a nem grafikus feladatokhoz. Lesz mit ellesniük a programozóknak.