Biztos emlékeztek még arra a képre a Missouri Újságíró Egyetemről, ahol az előadóban egy rakás Macintosh-felhasználó néz farkasszemet a tanárral, csak egyetlen kósza pc-s remeg valahol a tömeg közepén. Konkrétan erre:

Már akkor is lehetett sejteni, hogy az oktatási intézmény nem teljesen komplett, most azonban tovább lépnek saját árnyékukon: beiratkozáskor azt ajánlják a diákoknak, hogy vegyenek iPhone-t, vagy legalább egy iPod Touch-ot. Az egyetem vezetősége szerint ugyanis ezek az eszközök komoly szerepet kaphatnak az oktatásban.

„A leckék alapján nehéz bármit is megtanítani, már több kutató bebizonyította, hogy a tananyag kétszeri meghallgatása után a diákok sokkal jobban megjegyzik az anyagot, mintha csak olvasgatnák”, mondta el Brian Brooks, az egyetem egyik tanára.

Szerencsére az intézmény oktatási részlegén valaki rájött, hogy nem az iPhone az egyetlen olyan készülék a galaxisban, ami alkalmas lehet mp3-ak meg hasonlók lejátszására, így közölték, hogy akinek nehézséget okoz az átállás, az használhatja a Zune-ját vagy a pc-jét is a feladatra.

Ugyanakkor van magyarázat arra is, miért lett az iPhone és az iPod Touch az ajánlott eszköz: „valamit ki kellett választani, hogy adhassunk rá támogatást”, mondta el Brooks, aki szerint a tananyagot az iTunesU segítségével juttatják majd el a diákokhoz.

Mondjuk nálunk annak idején az iskolaköpeny alkalmazásáról ment a vita, annál már sokkal jobb ez az iphone-os izé.