A QuickPwn neve az iPhone-t használók körében egyet jelent a jailbrake-kel, a telefon szoftveres korlátozásainak megszűntetésével. Úgy tűnik, Cupertinóban nem nagyon hallottak erről az alkalmazásról (amit egyébként a devteam hozott össze).

Tegnapelőtt ugyanis az Apple saját oldalán hirdetett egy QuickPwn nevű webes alkalmazást, amivel ugyan nem lehet feltörni a telefont, viszont szórakoztató játékot, iPhone-híreket és sok kacagást ígér. A készítő weboldala tele van feltörési tanácsokkal, így miután a névegyezés miatt a különféle fórumokon elindult a lavina, az Apple eltávolította a weboldaláról a hirdetést.

Az esettel rajtunk kívül mindenki jól járt egy kicsit, a program készítője reklámot kapott és a név miatt könnyen megtalálják, az Apple pedig örülhet, hogy a QuickPwn google-kereséséből már nem vezet egyenes út a devteamhez. Kicsit olyan ez, mint a South Park esetében, amikor a hivatásos fordító, "Barnika" mások szabadidejében készített feliratát használta fel, és adta ki (kicsit átalakítva) saját munkájaként. Megtehette, mert a jog nem védi az ilyen szellemi terméket.

Valószínű, hogy a QuickPwn név is hasonló besorolás alá esik.