Legalábbis az Appleinsider azt állítja, hogy a csökkenő keresletet és a gazdasági világválságot szemlélve a kaliforniai cég 100-150 dolláros árcsökkentés mellett döntött. Ennek értelmében az 1000 dolláros MacBook akár már 850 dollárért is elhozható lenne. Ez nagyjából 255 ezer forintos árat jelenteni a mai árfolyamon, és körülbelül 200 ezrest, ha megint olyan erős lesz a forint, amilyen nyáron volt, de hát olyan valószínűleg többé már nem lesz.

De az árváltozás érinti majd az iMacet is, így ezer dollár közelébe csökkenhet az alapmodell ára, ami valóban jelentősen növelhetné a gép iránti keresletet. Ugyanakkor nem lehet egyetlen modellt kiemelni a sorból, hiszen egy olcsó iMac értelmetlenné tenné a 800 dolláros Mac minit, ha valahol belenyúl az árképzésbe az Apple, minden kategóriában kénytelen lesz kemény döntéseket hozni.

Ráadásul mivel árváltoztatásra viszonylag ritkán kerül sor az amerikai cégnél, megeshet, hogy jó ideig alacsonyabb árakon lesz kénytelen értékesíteni a termékeket, amin persze nekünk, vásárlóknak remek hír lenne.

Főleg, hogy az árcsökkentés után egy alumíniumházas MacBook kevesebbe kerülne, mint egy hasonlóan felszerelt, többnyire rosszabb anyagokból összepakolt HP vagy Dell, szóval már azzal sem lehetne többet támadni az Apple-t, hogy drága.

Éljenaválság, éljenaválság! Ha nem is lesz munkánk, így pénzünk sem a gépekre, örülhetünk majd annak, hogy legalább kevésbe kerülnek.