Az Apple-Verizon-párbeszédről eddig nem nagyon írtem, mert ugye kit érdekel? Megegyezik két cég az amerikai terjesztésről, remek, csak nekem aztán édes mindegy, hogy az AT&T, vagy a Verizon boltjaiban veheti meg egy átlagos New York-i az iPhone-t.

Most azonban egy számunkra is érdekes fordulathoz jutott az ügy, a Businessweek ugyanis azt állítja, hogy az Apple nemcsak simán átadja készüléke forgalmazási jogát egy másik cégnek, de egyenesen új kütyüket fejleszt az új partner kedvéért. Konkrétan egy kisebb iPhone-t, és egy tabletet.

Ahogy a lap írja, már be is mutatták az eszközök prototípusait a Verizonnak, ami állítólag nagyon elégedett volt. Az iPhone lite-ról kevés az infó, csak annyi derült ki, hogy ez egy kisebb, kevésbé drága mobilt takar, de hogy mit hagytak le róla, az titok.

A tabletről viszont van egy rakás pletyka: lehet majd vele zenét hallgatni, fotókat és nagyfelbontású videókat nézni, telefonálni wifi-n keresztül. A cucc várhatóan kisebb lesz, mint az Amazon Kindle, kijelzője azonban nagyobb, szóval hét colnál többre kell számítani. Ha igaz a hír, valamikor nyáron már láthatunk is a kütyüből valamit.

Nem kizárt persze, hogy az egész sztori csak kitaláció, vagy önmagáért, vagy hogy az Apple előnyösebb szerződést tudjon kicsikarni az AT&T-ből az új partner belengetésével, viszont ha tovább akar növekedni a cég, akkor tényleg kénytelen lesz bemutatni valamit. Akármit. iIMittomén.