A screenshot, screen capture, vagyis a képernyő tartalmának képfájlként mentése kellemesen és egyszerűen működik a Mac OS alatt. Nem volt nehéz annak idején átszoknom az asztalra kidobott sorozatképekkel, az egyénileg kijelölhető területtel, és ezeket nem valami külön program indításával, hanem egy egyszerű billentyűkombinációval értem el.

Ennek köszönhető, hogy még a megilletődött kommentelő is le tudta kapni annak idején egy sorozatban, hogy éppen Bruce Willisszel videochatel, miután beszólt neki a Live Free Or Die Hard miatt.

A legújabb Snow Leopard bétában (amit csak néhány napja küldtek ki tesztelésre) a fejlesztők szerint viszont már nemcsak képeket, hanem videót is készíthetünk a képernyő változásairól, így akár előadást, szoftverbemutatót is rögzíthetünk, vagy ha a vállalati rendszergazda nem hiszi el, hogy az márpedig így meg úgy történt, lazán odalökhetjük neki a corpus delictit.

Persze ez nem újdonság, például az Ambrosia Software már korábban is kínált ilyen alkalmazást a Macre, de a video screenshot a hírek szerint már billentyűkombinációnyi távolságba került.