A második pénzügyi negyedév zárásaként az Apple továbbra is növekedést számolt el csaknem minden tekintetben, ami azért a válság kellős közepén nem kis teljesítmény.

Több mint 15 százalékkal nőtt a nyereség, az egy évvel korábbi 1,05 milliárd dollárhoz képest 1,25 milliárd jött össze. Az árbevétel 8,16 milliárd dollár lett a tavalyi 7,51 milliárdhoz képest. 1,33 dolláros nyereséget könyveltek el részvényenként.

Ezzel persze megint rekordot döntött a cég, az ünnepi negyedéveket leszámítva ez az árbevétel a best ever. A korábbi években megszokott volt a csúcsdöntögetés, de ebben a gazdasági helyzetben ez szenzációs eredmény.

Volt ugye egy korábbi előrejelzés, ami alapján azt várhattuk, hogy az Macek eladásai nem nőni, inkább csökkenni fognak a korábbi időszakokhoz képest:

Ez be is jött, az egy évvel ezelőtti eredményhez képest az ebben a három hónapban eladott Macek száma 2 százalékkal csökkent, 2,22 millió darabot adtak el. Ez azonban nem is olyan rossz eredmény: a teljes iparág 7,1 százalékos visszaesésen van túl, a Dell forgalma például közel 17 százalékkal csökkent. Ráadásul az Apple-nél a számítógép-gyártás csak az egyik tartóoszlop, és a 11 millió eladott iPod már 3 százalékos növekedést mutat. Ennek, és a 123 százalékos növekedésen átesett iPhone-nak köszönhető tehát a bevételek szárnyalása.

Peter Oppenheimer elmondta, hogy az Apple 29 milliárd dollárt tart a bankban, amit azonnal felhasználhat. Ezzel egy nagyon stabil háttér nyílik a további fejlesztésekhez.