A források mindenesetre erről beszéltek. A kínai nyelvű Commercial Times arról számolt be, hogy a tajpeji székhelyű Foxconn Electronics már várja az Apple konkrét megrendelését a netbookra. Minden nagyágyú újság beindította a kémhálózatát, a távol-keleti gyárak középvezetői a vécékben a szájuk elé tartott kézzel suttogtak a telefonba.

Ugyancsak a Commercial Times kezdte el azt a pletykát egy hónappal ezelőtt, hogy a Wintek szállítja az új netbookok touchscreenjét. Most meg kiderült, hogy a gyártás marad az iPhone 3G-gyártó Foxconn-nál. Ha igaz.

A Dow Jonesnak is jelentettek a vécés fiúk, ők úgy tudják, a készülék kijelzője 9,7 és 10 col közötti lesz. A Reuters kémei azt állították, hogy a készülék a harmadik negyedévben érkezik, vagyis nyár végére tényleg lehet átmenet iPhone és MacBook között. És továbbra is fenntartom annak a lehetőségét, hogy ez egy csodálatos tréfa, bár erre egyre kisebb az esély. Nem tudok elképzelni egy ilyen eszközt. Pontosabban: egy ilyen Apple-eszközt, a maga használhatóságával és kényelmével.