Noha a néhány napja megjelent legújabb, sorrendeben a harmadik béta OS nem ígért drámai változtatásokat elődjeihez képest, van néhány újdonság, amit érdemes megemlíteni. A fejlesztőkhöz eljuttatott operáciüs rendszer újdonságai a Safari, a Push Notification, és több más alkalmazás és szolgáltatás területén jelentkeztek.

A böngészőben például ebben a verzióban már be lehet zárni az összes ablakot, eddig ugyanis az utolsó weboldal előugrott, és kezdte betölteni a Safari. Most kilőhetjük az összes megnyitott lapot, és kezdhetjük elölről az egészet.

A telep töltöttségét ezentúl százalékosan is le lehet kérni. Hogy ez pontosan hol jelenik meg, nem tudni, de a fejlesztők megtalálták a képeket, amikkel kirajzolják a várható élettartamot.

A Settings alá bekerült a Push Notification beállításainak lehetőségei, vagyis ki-bekapcsolhatjuk a hang, a figyelmeztetés és az állapotjelzők fogadását.

Data Detector épült több alkalmazásba, ami felismeri a telefonszámokat, email-címeket, utcaneveket, és egy kattintással betölti és felhasználja ezeket az illetékes alkalmazás segítségével. Volt már hasonló, de ez most állítólag egy átfogó megoldás lesz.