Komolyan mondom, lassan Zuneblogot nyitok: vagy valami lelkes átverésről van szó, vagy a Microsoft végre tényleg profin készíti elő egy terméke bevezetését. Az elmúlt héten ugyanis szinte minden napra jutott valami információ, mintha megnyitottak volna egy adatcsapot, amiből cseppenként csöpögne ki a ZuneHD specifikációja. Most például a következők "derültek ki":

A lejátszónak 3,6 colos kijelzője lesz, szemben az iPod Touch 3,5 colosával. Várhatóan Nvidia Tegra-csip kerül bele, ami gondoskodik a brutális teljesítményről. A lejátszó 4, 8, 16 és 32 gigabájtos verziókban lesz kapható, kerül rá hdmi-kimenet, lesz benne böngésző, ráadásul elődeivel ellentétben világszerte kapható lesz, igaz, csak ősztől.

Ez utóbbi információ bizonytalanít csak el valamennyire, mert az oké, ha a Microsoft a termék megjelenése előtt elkezd szivárogtatni, viszont ha még fél év van hátra a ZuneHD premierjéig, akkor időközben teljesen elkophat az érdeklődés. Arról nem is beszélve, hogy nyáron várhatóan piacra kerül az új iPod Touch, márpedig a ZuneHD csak akkor számíthat áttörésre, ha megelőzi konkurensét, vagy ha nagyságrendekkel többet kínál annál. Különben elődei szomorú sorsára jut.