Ünnepnap van, úgyhogy heti csajrovatunk is különleges kiadással jelentkezik: egy férfival. Nem akarok dicsekedni, de én már bőven a House előtt tudtam, hogy ki ő, mégpedig két filmnek hála: az egyik a Fekete Vipera volt, amiben egyebek közt régensherceget alakított, a másik meg valami bizonytalan minőségű angol vígjáték, amiben a saját életét írta meg, eztán elhagyta a csaja, végül újra megszerették egymást.

Nem fér kétség ahhoz, hogy House-zal a televíziózás történetének egyik legkarizmatikusabb, legerőteljesebb, legjobban felépített figuráját hozta létre Laurie, nélküle ez a sorozat lényegesen kevesebbet érne.

45 éves koráig kellett várnia arra, hogy a szerepnek hála abszolút szupersztár legyen, de ő az az ember, akinek az idő csak jót tett: ha összehasonlítjuk az első és a második képet, látszik, hogy nagyon jó irányba indult el a fickó, és most nemcsak az iPhone-ról beszélek.

Egyébként a fotó abból a részből származik, amikor a stábtagoknak karácsonyi ajándékot kell vásárolniuk egymásnak, de 25 dollárnál többet nem költhetnek. Amikor House megkapja a mobilt, a csapatra néz, és közli, hogy "most ez vagy többe került 25 dolcsinál, vagy komolyan elkezdek kételkedni Steve Jobs üzleti stratégiájában".

És hogy a mostani hétfőn se maradjatok meztelen kép nélkül, íme egy furcsa utakra tévedt pucér-Laurie: