A Wall Street Journal félig-meddig megválaszolta azt a kérdést, ami engem, és szerintem sokunkat érdekel: vajon mi lehet Steve Jobs-szal. Persze továbbra sem az egészségi állapotán szeretnék csámcsogni, a most érkezett hírek mégis biztatóak.

A lap belső informátorai arról számoltak be, hogy noha már három hónap is eltelt Steve Jobs egészségügyi szabadságolása óta, a vezér továbbra is részt vesz a vállalat valamennyi stratégiai döntésében. Rendszeresen felülvizsgálja a termékeket és a terveket, a következő iPhone user interface-ének kialakításában is személyesen vett részt, ahogy korábban is. A források megerősítették, hogy egy iPhone-nál nagyobb, MacBooknál kisebb új termék életre keltésén is tevékenyen dolgozik.

Tim Cook-ra jut a napi, operatív döntések meghozatala, és a vezérrel közösen meghozott stratégia megvalósítása. Tulajdonképpen Cook pontosan ehhez ért jól. Pontosítok: ehhez biztosan.

A vállalat igazgatótanácsa továbbra is várja vissza Steve Jobsot júniusban, és rendszeresen beszélnek a vezér orvosaival. A munka továbbra is ugyanúgy megy Cupertinóban, mint azelőtt. A részvényeken is meglátszik a pánik csillapodása: a hosszas, 80 körüli vételár után ma már 120 körül jár a papír értéke.