Az Elan nevű cég azért pereli az Apple-t, mert szerintük megsértette a szabadalmi törvényeket. A csipgyártó válllalat ugyanis korábban már levédette a "többujjas multitouch gesztusokat, amikkel az egér gombját és funkcióját pótolhatjuk egy érintésérzékeny felületen".

Az Elan a legújabb MacBookokat, valamint az iPhone-t és az iPod touch-ot is támadja, mert szerintük az Apple ellopta az ötletüket, és jól megvalósította. Tárgyaltak Cupertinóval, de miután nem tudtak megegyezni egy mindkét félnek megfelelő megoldásban, jött a bíróság.

Arról, hogy ki lesz a következő cég azok közül, akik az Apple-től nyúlták az ötletet (pontosabban az ötletet és a megvalósítást), egyelőre nincs szó, de tartok tőle, hogy a kis cég tulajdonképpen nekimehet a teljes iparágnak. A Synaptics nevű vállalatot állítólag már legyőzték ugyanezzel a szabadalommal kapcsolatban. Akkor bizonyára annyira megörültek, hogy elhatározták, ábécé rendben végzik ki a mobilgyártókat.

Kicsit arrább lesz még a Palm, őket az Apple korábban már befenyítette, mert a termékük túl sok hasonlóságot mutat az iPhone-nal. Most meg hátulról betámadták mindkettőjüket.