Azzal persze kár is lenne ekézni Steve Jobs cégét, hogy termékei ne lennének szebbek, stabilabbak, kényelmesebbek, innovatívabbak, mint microsoftos konkurenseik. Marad az ár. Igen, az új videó arról szól, hogy 700 dollárért nem kapsz Apple-laptopot, ezerért is csak egy 13-ast, bezzeg ha windowsos gépet veszel, ott már dúúúskálsz a kínálatban (Jefe? Tudod te mit jelent az, dúskálni?).

A főszereplő csaj el is megy egy boltba, ahol gyorsan vesz magának egy 17-es HP-t a Microsoft verőembereitől kapott védelmi pénzből.

<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-US&playlist=videoByUuids:uuids:0bb6a07c-c829-4562-8375-49e6693810c7&showPlaylist=true&from=shared" _fcksavedurl="http://video.msn.com/?mkt=en-US&playlist=videoByUuids:uuids:0bb6a07c-c829-4562-8375-49e6693810c7&showPlaylist=true&from=shared" target="_new" title="Laptop Hunters $1000 – Lauren Gets an HP Pavilion">Video: Laptop Hunters $1000 – Lauren Gets an HP Pavilion</a>

A 9to5Mac egyébként nem bírta ki, és megnézte, milyen HP laptopot lehet kapni 700 dodóból. Nagyon támadja, pedig annyira azért nem rossz, van benne 2,1 gigahertzes Turion 2-es, 4 gigabájt DDR2-es memória, Radeon 3200-as rendszermemóriát használó grafikus gyorsító, méretéhez képest nem különösebben nagy felbontású monitor, alig 2,5 órán keresztül bíró akkumulátor, ja, és az egész meglehetősen vastag meg nehéz.

Teljesen átlagos gépről van tehát szó, szerintem kár is azt bizonygatni, hogy a konkurenciánál ne lehetne olcsóbb konfigurációt venni, mert ez hazugság. Ezek a Pavilionok például kimondottan kedvező árú gépek, de aki próbálta már őket, tudja, hogy miért: egy Pavilion minősége egyszerűen nem említhető egy napon a Macintoshokkal, filléres műanyag ház, tompa lcd, melegedő, de zúgó ház, pillanatok alatt lemerülő akkumulátor és a vállat is jobban húzza a kelleténél.

Na mindegy, ez az egész szerintem a legkevésbé sem elegáns, éppen ezért remekül illik a Microsofthoz, meg persze reklámnak sem utolsó. Bizony azt kell hangsúlyozni, amiben jobbak vagyunk és a pc-knél ez a szélesebb termékskálának köszönhetően az ár.