Na kérem, a pletykák köröznek már egy jó ideje az új iPhone körül, a hihetőbbeket már korábban megírtam, de ezúttal a Boy Genius az AT&T-s kapcsolataitól tudott meg olyan dolgokat, amik megerősítenek néhány korábbi híresztelést, és a blog szerint az infók teljes biztonsággal használhatóak. Lássuk.

Június közepén érkezik az új iPhone, az Apple egyébként szeretne minden évben új telefont piacra dobni. A készülék gyorsabb lesz (micsoda meglepetés) és még gördülékenyebb felhasználói élményt ígérnek. Beépített U-verse programmal lehet irányítani az ennek megfelelő otthoni lejátszókat. Az új telefonnak az lesz a célja, hogy a vásárlóknak ne kelljen egyes ficsörök miatt más gyártók high-end modelljeit választani. Ezenkívül megerősítették, hogy a telefon az új Infineon 3G chipsettel 7.2Mbps-ra lesz képes. Ehhez azért hardverfrissítés is kell, az iPhone 3G nem tudna mit kezdeni a kétszeres sávszélességgel.

Az AT&T jelenleg is azon dolgozik, hogy egy eszméletlen, fantasztikus, megismételhetetlen termék kerüljön a piacra az Apple-től, és itt el is érkeztünk a legkülönösebb tipphez: az Apple 3G-s netbookja 99 dolláros áron szintén nyáron debütál, és biztos, hogy nem Windows OS fut rajta. Remélem, hogy nem iPhone 3G-nek hívják.

Más források azt rebesgetik, hogy az Apple elkezdte felvásárolni a Marvell PXA168 ARM csipeket a piacon, vagyis egy idei termékben szerintük ezt láthatjuk viszont. A belépőszintű laptopokba tervezett 1,2 gigahertzes processzor kiválóan alkalmas webezésre, de a jelenlegi felhozatalból a gyártó is csak a Flash Lite verziót ajánlja futtatni rajta.