A Macensteinen találtam ezt a jó kis összeállítást a Pixar-mozikban felbukkanó almalogós termékekről. A két cég mögött ugyanaz az ember, Steve Jobs áll, tehát nemcsak egyszerűen arról van szó, hogy a Pixart lefizették, vagy hogy a stáb lelkes rajongókból áll össze, akik egyszerűen nem tudják kihagyni a filmből az Apple-t. Az mindenesetre érdekes, hogy az animációkból néha még azt is megtudhatjuk, milyet titkos fejlesztések folynak a kaliforniai cégnél, szóval érdemes figyelni a részletekre.

Mondjuk a Bolt (Volt) című moziban épp semmi különös nem bukkant fel, csak egy nem világító almalogós MacBook:

Meg egy iPhone:

...persze a Bolt (Volt) nem is Pixar-mozi. A Wall-E-ben viszont már mélyebbre ástak a készítők, hiszen a filmben felbukkan egy video iPod, és a robot a Macintosh boothangjával jelzi, amikor teljesen feltöltődik:

De felbukkan az almalogó a Verdákban is, nézzük csak, mit előz ki Strip "The King" Weathers?

A fura az, hogy kielőzhette a 84-es rajtszámú autót. A legérdekesebb cameo azonban a 2004-es Hihetetlen családban volt, hiszen a borítékból kihúzott gép ihlette a MacBook Air 2008-as premiejének show-elemeit.

Szóval érdemes lesz nézni ezeket a filmeket, ha a májusban bemutatkozó Up-ban például láttok egy körülbelül 10 colos érintésérzékeny Apple-laptopot, akkor biztosak lehettek benne, hogy még év vége előtt bemutat a cég valami hasonlót. De legalábbis négy éven belül.