Folyamatosan utazgató iPhone-unk ezúttal Angliában kirándul, itt találkozott Dixivel. Egy fénykép is készült róluk Southamptonban, a Titanic emlékműnél.

A város bemutatását átengedem Dixinek. Mint leírta nekünk, innen indult a Titanic utolsó útjára, itt született Benny Hill és Jane Austen, Sting időnként bekukkant ide (itt is van egy háza). Lemmy, a Motörhead énekese két világturné között a helyi kocsmájában iszogat, és Craig David is itt tanyázik két album hype-olása között.

"A világ legnagyobb "cruiser" hajói itt parkolnak kéthetente, David Gilmour (Pink Floyd) egy takaros kis csónakban nyaranta a város kikötőjében zeneszerzéssel üti el felesleges idejét."

Az archeológusok szerint még ennél is több jó fej művész, vagy éppen őrült megalomán születhetett errefelé, hiszen már a kőkorszakban is éltek itt emberek vagy mik, azóta pedig csak egyre több lakója van a városnak. Kivégzések is bőven akadtak, V. Henrik angol király például lenyakaztatta néhány rokonát, akik a southamptoni összeesküvéssel a franciákat támogatták hadvezér uralkodójukkal szemben.

Shakespeare szerint a kivégzés után a király ezt rikkantotta hadseregének:

Tengerre vígan! Zászlók lengjenek!
Vagy frank király, vagy angol sem leszek.