Az Apple termékfrissítéseivel együtt a Psystar is előrukkolt új asztali gépével, amit továbbra is előtelepített Mac OS X Leopard operációs rendszerrel árul. A tavaly nyáron elindított bírósági eljárás ellenére a klóngyártó továbbra is rendíthetetlenül árulja a termékeit.

Az Open3 egy kompakt desktop számítógép, amiben egy 2.8 gigahertzes Intel Core 2 Duo processzor, 500 gigás merevlemez, 2 gigabájt memória és egy Nvidia GeForce 8400GS dolgozik. Az állóházas alapgépet 600 dollárért árulják.

Továbbra sincs garancia arra, hogy bármelyik külső program, amit a cupertióiak gépeire írtak, elfut a klónokon is. A Psystar felhívja oldalán a figyelmet, hogy nem tudja garantálni a külső alkalmazások megfelelő futását az Open számítógépekre telepített Leopardokon, csak arról számol be, hogy ezidáig nem találtak kompatibilitási hibákat.

Az Apple úgy sejti, hogy a Psystar mögött erős vállalatok állnak, amik el tudják húzni az ügyet, miközben tekintélyes mennyiségű Mac-klónt adnak el. Az ügyet a bíróság sem sürgeti, miután a Psystarnak egy utolsó lehetőséget adtak korábban a támadásra, továbbra sem döntenek az ügyben.