Steve Troughton, egy ír programozó megtalálta a tethering beállítási lehetőségét az iPhone új operációs rendszerében, egy egyszerű kapcsoló átállításával működött is nála a ficsör, lehet az iPhone-t használni modemként a laptophoz.

Véletlenül talált rá a beállításra, miközben egy egyéni Carrier Settings fájlt töltött fel a telefonra. A kapcsoló átállításával a programozó Macje USB-n keresztül megkapta a jelet az iPhone-tól, vagyis itt az első bizonyíték, hogy a szolgáltatás tényleg teljesen elkészült az Apple részéről. A szolgáltatókra várunk.

Ha elhúzzuk a csúszkát, egy kék színű status bar jelzi a telefon mindegyik menüjében, hogy lássuk, itten most megosztás történik. Hasonló status bar jelenik meg a mostani rendszerben, ha beszélgetés közben kilépsz a menübe.

Rákérdeztem a T-Mobile-os kapcsolataimnál, hogy mi lesz a sorsa ennek a ficsörnek Magyarországon. Mihelyt lesz érdemi válasz, jelentkezem.

update: itt találtok leírást arról, hogyan lehet előhívni a ficsört a 3.0-ás operációs rendszerben, és használni a tetheringet