Beperelték az Apple-t, mert az egyik zenelejátszója ismét tüzet fogott. Ezúttal egy iPod touch kapott lángra egy 15 éves fiatal nadrágzsebében, ahol megolvasztotta a műszálas alsónadrágot, és megégette a kentucky-i gyermek lábát. Auccs.

Az ohiói bíróságon a fiú édesanyja indította meg az eljárást a cupertinóiak ellen. A leírásban szerepel, hogy a 16 gigabájtos modell kikapcsolt állapotban a fiú zsebében lapult, amikor egyszercsak egy pattanó hangot hallatott, és elkezdett égni. A fájdalom hatására az iskolapadban ülő tanuló azonnal felugrott és kirohant a mosdóba, ahol egy iskolatársa segítségével megszabadult a nadrágjától.

Orvosa szerint másodfokú égési sérülései miatt fizikailag és pszichésen is szenved, a fájdalom, a mentális és érzelmi szorongás elkíséri egész hátralévő életében. Az anya kiemeli, hogy az Apple Store-ban elmulasztották figyelmeztetni őt a veszélyre, ezért a boltot külön pereli 225 ezer dollárra. Összesen félmilliót kér kárpótlásként fiának.

Rohadt nagy gáz, ha kigyullad egy elektromos kütyü, ráadásul ha meg is sebesít valakit. Igen, kapjon az illető kárpótlást, büntessék meg a gyártót nem kevés pénzzel, hogy ilyen még minden ötmilliomodik készülékkel se forduljon elő. De ez a duma, amit előadnak, ami már nyilvánvalóan csak a minél nagyobb lehúzásról szól, az gusztustalan. És ne mondja senki azt, hogy miért csodálkozom, ez mindennapos - tudom. De ez akkor is gusztustalan.