Ami - a nevéből is következően - az új iPhone operációs rendszere. Az Apple hivatalosan is összehívta az újságírókat, hogy vegyenek részt a Cupertinóban rendezett eseményen. A meghívókban ez a kép volt:

A bemutató március 17-én lesz délelőtt 10 órakor (itthon este hét óra) az Apple Town Hallban, szóval néhány nap múlva kiderül, hogy mire lesz képes az új telefon. Aki hezitált, hogy kivárja-e az új iPhone-t, kedd előtt már ne rohanjon a boltba.

Nem nehéz összeszedni azokat a ficsöröket, amivel lóg még nekünk az Apple, ezekre valamilyen megoldás várható az új iPhone OS-ben. Ilyen a Push Notification szolgáltatás (az alkalmazásokhoz rendelt értesítések küldése a telefonra), ami rejtélyes módon eltűnt, mielőtt még megjelenhetett volna. Várunk még egy teljes értékű GPS navigációs szoftverre is a Googe Mapshoz, az utazási irány meghatározása a telefonnal elvileg már rég lehetséges, gyakorlatilag eddig külső fejlesztőkre várt volna a feladat.

De van még a kívánságlistán bőven. Sztereó Blouetooth-headset, és BT fájlmegosztás, Flash 10, kopipészt, multitasking. És ha mindez meg is lenne, még akkor sem lennék elégedett, ennél többet szeretnék: Jövő hét kedden én meg akarok lepődni.