Ugye emlékeztek még, David Hasselhoff mit sem sejtve vezeti KITT-et, amikor váratlanul elé ugrik egy betonoszlop, megnyomja a Turbo Boost-gombot, aztán jónapot.

Na, pont ugyanezt tudja mostantól a Mac Pro is.

Az Apple hivatalos leírásából kiderül, hogy amikor egy alkalmazás nem tudja kihasználni a többmagos felépítést, a rendszer automatikusan megnöveli az első mag órajelét 2,93 gigahertzről 3,33 gigahertzre, így az 11 százalékkal gyorsabb lesz.

Vicces ez, mert utoljára két évtizeddel ezelőtt láttam számítógépen Turbo-gombot, meg mutatja persze azt is, hogy a processzorgyártók hiába nyomják már négy éve a sokmagos felépítést és állították le az órajelnövelést, a szoftverfejlesztők egy része még mindig nem volt képes átállni. Mindez persze jelenti azt is, hogy hiába lettek a számítógépek négyszer-ötször gyorsabbak, mint 2005-ben voltak, egy rakás 2009-es program pont úgy fut, mintha egy négyéves konfigurációra raktuk volna őket.

Vicc.

Na de az a lényeg, hogyha a programozók már nem is veszik mindig a fáradságot, az Intel azért próbálja kiszolgálni a júzert, így a Nehalem-alapú Xeonnal szerelt Mac Próban ott a Turbo Boost, lehet KITT-eset játszani, az úgyis nagyon menő.

Ein Auto, Ein Computer, Ein mann!