A Net Applications ismét felmérte a webes forgalmat, ennek eredménye meglepő arányokat mutatott. Ismét kiderült, hogy az iPhone nagyon elhúzott a többiektől.

67 százalékos többségről számol be a tanulmány, vagyis az adatforgalom kétharmadát iPhone generálta. A következő operációs rendszer már tíz százalék alatt van, míg a Windows Mobile és az Android csupán hat-hét százalékot ért el.

Ezek az arányok azonban egyáltalán nincsenek kőbe vésve, az Android és a BlackBerry egyre nagyobb szeletet birtokol a tortából. Ezenkívül a piac is folyamatosan növekszik, egyre nagyobb a torta kerülete is, ilyenkor pedig nagyon gyorsan változnak az arányok.

A fentiek után még mulatságosabban hangzik Steve Ballmer kijelentése, miszerint az iPhone ideje lejár, és a Windows Mobile és a Google fog uralkodni. Jelenleg úgy tűnik, a Microsoft csillaga nem ragyogja be a horizontot. Steve Ballmer ennek ellenére nagyon sokszor elmondja különféle médiumokban, hogy az emberek előbb-utóbb nem tudnak Windows Mobile nélkül élni.

A másik érdekes trend, hogy a Mac OS X részesedése a piacon - ugyancsak a webes felmérés szerint - csökkent, ha nem is sokkal. A legutóbbi 9.93 százalékról 9.71 százalékon áll az Apple operációs rendszere, önmagához képest ez 2.3 százalékos csökkenést jelent.