Melinda Gates, Bill Gates felesége a Vogue magazinnak adott interjúban elmondta, hogy a családban az Apple-termékek tabunak számítanak. A feleség és a három gyermek (12, 9 és 6 éves) is le van tiltva mindenféle iPodról és iPhone-ról. A Mac OS X nem került szóba.

"Kevés dolgot száműzünk a háztartásból, de az iPod és az iPhone az a két dolog, amit soha nem veszünk a gyerekeinknek" - mondta.

Ennek ellenére, vagy talán pont ezért, Melinda Gates nagyon is szeretne magának egyet a cupertinóiak telefonjából. Mint az interjúban elmondta, a barátnőinél rendszeresen belefut a sátáni kütyübe, megnyomkodja, és arra gondol: "Nem bánnám, ha nekem is lehetne egy ilyenem".

A fenti képen is éppen azt mutatja a fotósnak, hová szeretné helyezni a telefont.

Valahol érthető, hiszen egyetlen fotó a Gates-család valamelyik tagjáról, amin éppen egy iPhone-t használ, szenzációs lehetőséget ad a bulvársajtó kezébe. Valahol meg vicces. A Zune-nak vége, a szerencsétlen gyerekeknek csak akkor lehet másik zenelejátszójuk, ha a mostani tönkremegy, és már az eBayen sem lehet kapni többet a Microsoft használt médialejátszóiból. Valószínűleg évek múlva ezek a srácok tudják magukénak az univerzum utolsó működő példányait.