Ismét szombat, ismét utazó iPhone rovatunk következik. Jó ez a rendszeresség, az ember próbáljon rutinszerű életet élni, mondta egyszer Sting, akitől még ezt is elfogadjuk. Ő minden nap hajnalban kel, elsétál az erdőjébe, megeteti a kacsáit a tóban, és szép dolgokra gondol.

Legutóbb Sting olyan szép dolgokra gondolt sétái közben, hogy kiadott egy trubadúr énekeket tartalmazó cicanacis albumot, amit már eléggé nehéz elnézni a Police énekesének. Fogalmam sincs, hogy jutottam idáig, kicsit eltávolodtam a tárgytól, valahogy át kellene fűzni a gondolatot erre a Németországban készült képre. Megvan! A trubadúrt cseréljük le Minnesängerre, és meg is vagyunk.

Osnabrückben járt az iPhone, miután kecsesen az Appleblog egyik olvasója, rivera zsebébe bújt. A város jóval az első Minnesang akkordok előtt született, ugyanis Nagy Károly alapította 780-ban. Igen. Akkoriban, ha a templom mellett feltartottad az iPhone-od, rögtön ketten csapták le a kezedet csuklóból. Ilyen világot éltünk.

Első ránézésre a város képen látható utcája akár Prágában is lehetne, már ha leszámítjuk azt az egy-, másfél millió turistát, akik ebben az esetben nem látszanak. Szeretem az ilyen nagyvonalú, kisvárosi szépséget.