A Sotfbank Japánban "iPhone-t mindenkinek" kampányba kezdett, vagyis ott már elérkeztek a termékciklus utolsó fázisához, az árleszállításokhoz.

A 8 gigabájtos iPhone 3G-t kétéves előfizetéssel ingyen el lehet vinni, ami nem lenne nagy szám, mert nálunk is ezer forintért (kerekítsük nullára) elvihető a kétéves, drágább előfizetéssel, azonban a japán cég az előfizetések árait is lecsökkentette.

Ráadásul a vásárló választhat a csomagok közül, amikből a legdrágább mostantól tízezer forint körül van, de már havi négyezerből is meg lehet úszni a költségeket, ha nagyon spórolni akar valaki.

A héten a BestBuy is leárazásokat hirdetett a telefonra, ennek pedig két oka lehet. Az egyik, hogy nem a várakozásoknak megfelelően fogy az Apple telefonja (az biztos, hogy jóval kevesebb fogy, mint tavaly), és a mobilszolgáltatók statisztikái sem közelítenek elég gyorsan a szerződésben vállalt eladott darabszámhoz. Ami egyben azt is jelenti, hogy közeledik a szerződés lejárta, vagyis az új iPhone érkezése.

A másik lehetőség, hogy az új telefon miatt pucolják tisztára a polcaikat. A Japánban meghirdetett akció május utolsó napjáig tart. Elég valószínűre lehet venni tehát az új telefon júniusi debütálását.

Nagy a szám, közben a mérnökök még valószínűleg el sem készültek vele.