Akik már a Snow Leoparddal ismerkednek, voltak olyan kedvesek, és a World of Apple oldalára screenshotokat meg egy videót pakoltak fel, amik arról árulkodnak, hogy több újdonság is lesz az új Mac OS X menürendszerében. Tegnap este az oldal már nem volt elérhető, de mára már kiheverték a világméretű kíváncsiságot.

A gyorsbillentyű-kiosztást például kategóriára bontva találjuk, nem kell az ömlesztett lehetőségek közül válogatni:

A régi Mac OS 9-ben még megvolt annak a lehetősége, hogy a törölt fájlt az eredeti helyére helyezzük vissza, de az OS X-ekben ez megszűnt. Ami ugye nem egy normális dolog, bár én elég ritkán kotorászok a kukában, akkor is legfeljebb egy-egy fájlért szállok alá, sokszor kényelmetlen lehet a kézzel történő visszaállítás. A Snow Leopard ismét tudja ezt a hihetetlen, fantasztikus, elképesztő ficsört: visszaállítja a fájlokat az eredeti helyükre, amikor csak szeretnéd.

És el is érkeztünk a legérdekesebb újításhoz, ami, ahhoz képest, hogy az új operációs rendszerbe semmiféle felhasználói felület fejlesztést nem ígértek, egész pofás kis megoldás. A Grid nézet továbbfejlesztéséről van szó, eddig ugyanis a dokkolt mappák gyorsnézetében nem lehetett hierarchikusan mozogni, most azonban egy szép ki átfordulással az almappákba is bekukkanthatunk. Én mondjuk a Stackeket nem igazán használtam eddig, de így már lehet, hogy látnám értelmét.

Érdekes képeket találunk még az oldalon a Mail jelentős méretcsökkenéséről, valamint az új QuickTime-ról.