Néha komolyan elgondolkozom azon, hogy az elemzők mégis mire kapják a fizetésüket? Az elmúlt pár hónapban Mr. Wu állt elő vadabbnál vadabb következtetésekkel, most meg Trip Chowdhry mondott furcsákat. A szakértő szerint nem várható, hogy az Apple 2010 előtt frissítené asztali számítógépeit, egyrészt mert már úgyis baromi rég frissítette őket, azt az egy évet meg már kivárja, másrészt meg mert esik a kereslet, éppen ezért nem lenne értelme most fejlesztésekbe ölni a pénzt.

Figyeljük meg a gondolatmenet logikáját.

  1. Rég frissült a Mac
  2. Nem fogy a Mac

Következtetés:

Nem is kell frissíteni

Az például fel sem merül Mr. Chowdhryban, hogy éppen azért nem vesznek az emberek asztali Macintosht, mert már olyan baromi rég frissült a géppark, hogy a vásárlók mint egy falat kenyérre, úgy várnak az új gépekre, és várhatóan néhány kicserélt alkatrész drasztikusan megdobná az eladásokat.

Pedig a szakértőnek nem kéne nagyon messzire néznie, hogy rájöjjön, hülyeségeket beszél: a MacBookok forgalma például szintén zuhanórepülésbe kezdett tavaly, aztán a frissítés, az alumíniumházas verzió megjelenése után megint rendkívül népszerű lett a modell.

Elmondom, mi lesz: márciusban jönnek az új gépek, ellenkező esetben az Apple egy tökfej. Már vannak kamuképek is az új Mac miniről, ami semmit sem bizonyít, ettől függetlenül szerintem heteken belül frissítésre lehet számítani.

Mert a jelenlegi asztali gépparkból tényleg nem érdemes vásárolni.

Te se tedd!