Sőt, be is pereli az egyik Santa Clara-i cég a másikat. Az Intel már egy éve tárgyalásokat folytat az nVidiával egy 2004-es megállapodás miatt, de most felálltak az asztaltól, és bírósághoz fordulnak.

Öt évvel ezelőtt ugyanis megállapodtak abban, hogy az nVidia bizonyos feltételekkel gyárthat kompatibilis platformokat, ennek eredménye volt a Core processzorokkal együttműködő nVidia MCP79 platform is, amit aztán az Apple fel is használt a laptopopjaiban. Az új szereplőnek pedig az Intel nem feltétlenül örült, de legalább megpróbált jó képet vágni hozzá.

Arról azonban nem volt szó, állítja az Intel, hogy a közelgő Nehalem családba tartozó, integrált memóriavezérlővel ellátott processzorokhoz is fejlesztenek chipsetet. Márpedig az nVidia pontosan ezt teszi. És mióta az Apple jóban van a másik kaliforniai vállalattal is, előfordulhat, hogy a közeljövő Core i7 processzorokkal felszerelt Macjeibe ismét nVidia chipset kerülne. Ez pedig fáj az Intelnek.

Sokáig reménykedtek benne, hogy peren kívül is találnak megoldást, de az Intel nem tudott tovább várni, ettől függetlenül reméli, a többi területen zavartalanul együtt tud működni a két vállalat. Az nVidia nem nyilatkozott az ügyről.