Ez lesz a harmadik generáció, és jelenleg nem nagyon látok olyan technológiai fejlesztést, amivel növelni lehetne a forgalmat. Minden fontos hardver benne van a mobilban, néhány alkatrész képességeinek szoftveres kibővítése nem új telefont, csak egy sima firmware update-et jelent, a negyedik generációs mobilhálózatokra meg 2010-ig várni kell, úgyhogy értelmetlen lenne idén egy másodpercenként 50-60 megabites letöltési sebességet nyújtó eszközt piacra dobni. Nem nyújtana ugyanis annyit.

Lehetne persze erősíteni a hardvert, amit nem is mernék kizárni, de jelenleg elsősorban olyan funkciók beépítése miatt lenne ennek értelme, mint a Flash. Az Apple a hivatalos álláspont szerint azonban a mai napig szarik az Adobe platformjára, azt meg nem hinném, hogy az új hardver nyújtotta előnyöket jobb játékok, alkalmazások engedélyezésére használná a vállalat, hiszen egy ilyen döntéssel alig egy évvel az App Store indulása után arcul csapná az összes korábbi iPhone-vásárlót. Nem állítom, hogy az Apple az ölében babusgatja felhasználóit, de egy ilyen lépés után a bizalomvesztés nagyobb lenne, mint a várható nyereség: szerintem még nem jött el a hardvererősítés ideje, vagy annak nem a játékok új generációjának eljövetele lesz a célja.

Akkor tehát mi marad? Hát a dizájn, az. Létrehozni még vékonyabb, még szebb, még ízlésesebb telefonokat, amik még tovább bírják egyetlen feltöltéssel. Hogy megőrülj attól, hogy neked nincs meg az új.

Aztán 2010-ben jöhet a 4G-s iPhone változatlan formával, erősebb, házon belül fejlesztett processzorral és grafikus gyorsítóval, totális hazai kiképzéssel.

Mindenesetre a 9to5Macen megjelent néhány újabb koncepciókép, amik alapján a kijelzőméret maradt, de minden egyéb eltűnt, így hitelkártya-méretű lett a mobil. Izgalmas, izgalmas: