Az Adobe bejelentette, hogy a következő évtől a legtöbb okostelefonban elérhető lesz a Flash. Néhány készüléken már most is ott van a Player butított változata, a Lite, az amerikai vállalat azonban azt ígéri, hogy a jövőre bemutatkozó mobilok már könnyedén megbirkóznak a 10-es könnyítésektől mentes verziójával. Az Adobe szerint Google Androidra, Windows Mobile-ra, Symbianra és a Palm új WebOS-ére is elérhető lesz a szolgáltatás.

Jól látjátok, csak iPhone-ra, meg BlackBerryre nem.

A többiek mindenesetre ünnepelnek. "Izgatottak vagyunk, amiért a vásárlóink rövidesen a mobiljukon keresztül is elérik a Flash-tartalmakat, amiknek a megalkotásában több millió dizájner és fejlesztő vett részt", mondta Pam Deziel, a Palm szoftverrészlegének egyik vezetője.

És akkor még finom volt, mert akár sokkal jobban is hangsúlyozhatta volna a Pre és a WebOS előnyét az iPhone-hoz képest. Mindenesetre Steve Jobs kijelentése máig érvényben van: az Apple vezére korábban azt mondta, hogy a Flash egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy a vállalat mobiljára kerüljön.

Idővel kiderül, hogy a 10-es verzió megfelel-e már. Mondjuk baj csak akkor lesz, ha az Apple megint nemet mond, a konkurens készülékeken viszont csont nélkül hozza majd a számítógépeken megszokott minőséget a Flash Player.