Na, ezt magyarázza meg nekem valaki. A South Park Studios már régen elkészült a rajongóknak szánt alkalmazással, de az Apple visszautasította azt. A fejlesztők úgy tudják, hogy "rendkívül durva" tartalma miatt nem kérték a programot Cupertinóban.

 

Az alkalmazással egyébként videókat nézegethetünk, háttérképeket tölthetünk le, híreket olvashatunk, ilyesmi. Ja, hogy a South Park önmagában durva? Akkor meg miért lehet letölteni az összes évadot, és az egész estés filmet is az iTunes Store-ból? Életkor korlátozást a játék elé is lehet biggyeszteni.

Van is olyan játék, ami csak így tölthető le. A 17 éven aluliaknak nem ajánlott, az Apple által elfogadott alkalmazásban egy pizzakihordó sráccal kell különféle embereken amatőr operációkat végrehajtani, ami aztán vagy sikerül, vagy hullák kísérik utunkat.

Az Amateur Surgeonról nekem az az első benyomásom, hogy nem igazán orvostanhallgatóknak készült. Fröcsög a vér, összevissza kaszabolunk egy szikével mindenkit, a belső szervek leszakadnak, a csontok törnek. Az alakok meg egyenesen ijesztőek, mintha David Lynch állt volna neki rajzolgatni.

Most akkor hogy van ez?

Az Apple maga is azt állítja, hogy a kiválogatási szabvány folyamatosan változik, úgyhogy érdemes később próbálkozni. Így volt ez az iTunes zenebolttal is, ott sem lehetett egy ideig szókimondó szöveget hallani. Aztán egyre több sztár lett szókimondó.

A szellentésliberalizáció már megtörtént, itt az ideje leszbikus tudathasadásos transzvesztita Garrison engedélyezéséhez is.