Többen jelezték már az Apple kibeszélős oldalán, hogy gondjuk van a nem-Apple fülhallgatók és hangszórók unibody laptopokra csatlakoztatásával. Egy kis érintésre ugyanis a külső eszközökkel megszakad a kapcsolat, és újra a laptop hangszóróiból szól a zene.

A probléma okára keres megoldást az Appleinsider. Az iPod és az iPhone jackek abban különböznek a hagyományos csatlakozóktól, hogy az előbbi egy plusz videó, utóbbi egy mikrofon csatlakozót zsúfolt az eredetileg három érintkező alá. Ezek a jackek tökéletesen illeszkednek a helyükre, nem mozdulnak ki könnyen, szemben a három érintkezős társaikkal, amik akár egy könnyed fejmozdulattól is megszakítják a kapcsolatot az új MacBookokkal.

 

Az Apple nem is meri el hibának a dolgot, az egyik fórumozó azt állította, hogy Steve Jobs maga írta meg neki, hogy téved. Olaj volt a tűzre, azóta rengeteg videót töltöttek fel mindenhová a problémáról.

Nagyon úgy tűnik, mintha valami egy tized milliméterrel arrébb került volna gyártás során. Ti tapasztaltatok hasonló problémát?