A T-Mobile G1 egész jó kis telefon, leszámítva, hogy bűn ronda, és hogy folyton a hagyományos billentyűzettel kell bénázni, mert virtuális nincs. Mindez persze lehet koncepcionális kérdés, az viszont már nem, hogy a többujjas érintés kimaradt a készülékből, ami például böngészés közben megnehezíti a júzer dolgát.

A Venturebeat azonban azt állítja, hogy mindez nem véletlen: maga az Apple kérte meg a Google-t arra, hogy az hagyja ki a funkciót. Normál körülmények közt persze elképzelhetetlen lenne egy ilyen kérés, a Microsoft például hangosan, a hátán fetrengve röhögné könnyesre magát, ha az Apple bármire is megkérné, de a két kaliforniai cég viszonya egészen más: a legtöbb területen inkább partnerek, mint ellenfelek, éppen ezért a jó viszony megőrzése érdekében hajlandók áldozatot is hozni.

Legalábbis ezt állítja a lap.

Az mindenesetre tény, hogy a hardver alkalmas lenne a több ujj felismerésére, ami több videóból is kiderült már:

Gondolhatnánk persze azt is, hogy inkább a szabadalmak megsértése miatti perektől tartott a Google, és ezért tiltotta le a funkciót a mobilban, de ha már választani kell, szimpatikusabb, hogy egy 87 milliárd és egy 113 milliárd dollár értékű vállalat puszta jófejségből nem köp egymás levesébe.