A bíróság pénteken úgy határozott, hogy a Psystar tovább folytathatja támadását az Apple ellen. Az üggyel megbízott William Alsup bíró ezek szerint úgy látja, van még esélye a klóngyártónak arra, hogy fogást találjon a cupertinó vállalaton.

A Psystar antitröszt törvényekre vonatkozó támadása gyorsan kudarcba fulladt, amit gyorsan követett egy szerzői jogi törvényekre hivatkozó attak. Úgy tűnik ez sem nyert, a bíró azonban lehetőséget ad arra, hogy a Psystar - és akik az Apple szerint még mögötte állnak - finomítsa a dolgot, és valamilyen ésszerű vádat vagy védekezést találjon ki.

Érdekes játszma, kicsit olyan, mintha bekötött szemmel pókereznénk. Blöffölnek, próbálják kitalálni, milyen lapokat tart a másik kéz, de közben azt sem látják igazán, hogy a sajátjukban mi van.

Ha valami okból a bíróság kimondja a szabad Mac OS X-előtelepítést (ami nem valószínű) bármilyen számítógépre, akkor egy új piac nyílik egy rakás vállalat számára. Az Apple szerint ezek a vállalatok már felsorakoztak, ott állnak az Psystar mögött, és pénzelik az ügyet. Valószínűleg már a piacot is felosztották maguk között.