A kilencvenes évek közepén még maga az Apple adott volna hírt az örömteli eseményről, csakhogy 1997 óta törvénytelen Mac-kompatibilis gépeket készíteni, úgyhogy nem telik majd el sok idő, amíg Cupertino odacsap a PearC-nek.

A német cég olyan Intel-alapú gépeket árul, amikre előre telepített Mac OS X-et is kérhetnek a vásárlók. A legolcsóbb konfiguráció 500 euróba kerül, annyiba tehát, mint a kisebbik Mac mini, viszont nem is sokkal gyorsabb nála: a processzora 2,2 gigahertzes, de nem Core 2-es, csak egy Pentium, memóriából két gigabájt, grafikus gyorsítóból 7200-as Geforce került a gépbe. Nem tűnik nagy felelőtlenségnek azt állítani, hogy akárhogy is frissítse az Apple legolcsóbb gépét, ennél már csak erősebb konfigurációt tud összerakni.

Az 1500 dolláros verzióba viszont már ezer gigabájtos merevlemez, hat gigabájt memória, 9800-as Geforce, valamint Core i7-es kerül, talán a PearC rendszere az első, amelyikben a Leopard találkozik az Intel új processzorával. Nincs sok kétségem afelől, hogy az Apple rövidesen megpróbálja majd eltaposni az európai vállalatot, ami azonban honlapján legálisnak nevezi a tevékenységét, és felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy a német jog a végfelhasználók érdekeit védi, nem a vállalatokét.

Úgy érzem, újabb izgalmas jogi fordulatok következnek.