Az Apple nem adja fel, de negyedszerre is lepattant, a Washington DC.-beli Georgetown kerület bizottsága rendre visszautasítja a terveket. A hely megvan, a cupertinóak próbálkoztak már az utca képébe illő, és egyáltalán nem passzoló alkotásokkal, volt üveg és nagy, világító almalogó is, de nem.


Pedig a legutóbbi terv semmitmondó és egyszerű dizájnjával úgy tűnt, egy mindenkinek megfelelő megoldásra törekednek. A korábbi tervekre a túl nagy üvegfelület, túl nagy logó, és hasonló kifogások érkeztek, és most sem tetszett a terv a vezetésnek. Ezúttal azonban a főváros sem hagyja, hogy az Apple maga vívja meg a szélmalomharcot, legközelebb már beavatkoznak, hogy a felek konszenzusra jussanak.

Egy New York-i Apple üzlettel már eljátszottak hasonlót, akkor a cupertinóiak besokalltak, és máshol építkeztek. A georgetowni befektetők tartanak is ettől, hiszen egy Apple Store az ő üzleteikben is nagyobb forgalmat hozhatna. Az Apple csalódását fejezte ki az ügyben, de nem tudni, hogy próbálkoznak-e még egyszer.

Biztosan van valami városrendezési terv az utcára vonatkozóan, azt pedig azért egyértelműen el lehet magyarázni. (Olyat, hogy a város bevallottan ne rendelkezzen semmiféle koncepcióval az épülő nagyberuházásokkal kapcsolatban, még csak egy közép-európai nagyvárosban láttam. Ahol élek.)

update: végül elfogadták a tervet, és megkezdődhet az építkezés