A Snow Leoparddal ismerkedők elmondták, hogy az operációs rendszerben a CoreLocation framework nyomaira bukkantak, vagyis a Macünk is képes lesz megosztani a földgolyón elfoglalt helyzetünket. Mivel a Macekben nincs GPS, a szoftvernek a hálózati kereséssel kell megoldania a behatárolást.

Az új operációs rendszerrel ismerkedők elmondták azt is, hogy a Snow Leopard olyan Cocoa-alapú interfészt is engedélyez az alkalmazásoknak, amivel a programozók kihasználhatják a legutóbbi multitouch ficsöröket, vagyis hamarosan eljön a nap, amikor már nem a gyorsbillentyűk eszeveszett nyomogatása jelenti az expert gyorsaságot, hanem a négy ujjunk tapipadon vínervalcerezése.

Mintha csak egymás gondolatát találták volna ki, a Google is a héten jelentette be legújabb fejlesztését, a Google Latitude-ot. Ezzel a programmal megoszthatjuk helyzetünket ismerőseinkkel, így a holvagy kérdés miatt már nem kell feltétlenül felhívni a barátainkat, elvileg láthatjuk az utolsó bejelentkezés helyét a Google Mapson.

Aki esetleg amiatt aggódik, hogy ezzel a programmal megkönnyíti a világ titkosügynökeinek dolgát azzal, hogy nyilvánosan megosztja az univerzumban elfoglalt pontos helyét, ne féljen. Manuálisan megadhat a valódihoz képest más helyet is, ráadásul James Bond biztosan nem a Latitude-ot fogja használni, ha el akarja kapni a tökünket.