Az ember azt hinné, hogy sikerült összeszedniük magukat a redmondiaknak: próbáltam a Windows 7-et, és egészen jól sikerült (na nem a forradalmi, hanem a tigeri, tehát mára kissé elavult értelemben), hosszú idők óta most először jött össze rendes hype egy szoftverük körül, amit ráadásul meg is tudtak lovagolni, erre most elrontanak mindent: kiderült, hogy az új rendszer hat (6!) verzióban jelenik majd meg.

Nem, nem a különféle szerverkiadások meg HPC-k miatt, az alap 7-esről beszélünk, amik legfeljebb közepesebb hálózatok irányítására alkalmasok.

Az alapverzió csúnya lesz és egyszerre csak három alkalmazást tud futtatni. Beszarok. A Home Basic már látványosabb lesz, multitask-korlátozások nélkül. A Home Premiumba bekerül az érintőképernyő támogatása és a kézírás-felismerés. A Professionalt céges környezetbe kerül majd, az Enterprise-ba és az Ultimate meg-be mindent beleraknak.

Tegye fel a kezét, akinek sikerült mindezt megjegyeznie.

De a legjobb még hátra van: állítólag a meglévő Windows mellé viszonylag kedvezményes áron lehet majd megvásárolni a 7-est, viszont nem lesz upgrade, le kell gyalulni mindent és úgy felrakni az új rendszert. Lehet tehát mindent menteni, újratelepíteni, rendkívül felhasználóbarát megoldás egy olyan rendszertől, ami valójában egy Vista Deluxe.