Az Appleinsider szerint az AT&T a közeljövőben olyan MacBookot tervez piacra dobni, amiben már benne lesz a 3G-s csip. A vállalat illetékese csak annyit árult el, hogy több partnerrel is tárgyalásokat folytatnak, de bíznak benne, hogy szorosabbra tudják fűzni a szálakat az Apple-lel. Értsd: több terméküket tudják felvenni a kínálatba.

Az ötlet nem előzmény nélküli, hiszen ma is van a piacon egy rakás olyan notebook, amiben már benne van a csip. Még az aprócska Acer Aspire One-ba is belefért, a magyar T-Mobile árulja is a netbookot havi előfizetéssel, 10 ezer forintos kezdőrészlettel. A hazai szolgáltatót nem különösebben zavarja, hogy a MacBookban jelenleg nincs 3G-s áramkör, mert már most odaadják a fehér modellt 69 ezer forintos kezdőáron, az alumíniumból készült verzió 99 ezer forintba kerül, míg az Air 89 ezer forinttól vihető el (utóbbiba a pendrive-szerű modemeket bele sem lehet nyomorgatni). Az alapösszeg kifizetési után persze jön a 20-25 ezres havidíj, bár ebben a törlesztés mellett benne van már 15 gigabájtnyi adatforgalom díja is.

Na de egyelőre csak mint divatjelenség jelenhet meg a MacBook egy mobilszolgáltató kínálatában, hiszen az oldalán fityegő szappantartóval nem tűnik egy a kimondottan szélessávú eszköznek. A 3G-s csip beépítésének éppen ezért itt lenne az ideje, nem gondolom, hogy érezhető lenne a pluszköltség, viszont az egész világ boldogan sétálna bele a lemenő nap fényébe.