A kaliforniai cég nemcsak sikeres számítógéppel meg kütyükkel van tele, készült néhány olyan is eszköz is az elmúlt 30 év alatt, amiről a többség azt sem tudja, hogy létezett. Ráadásul az Apple többnyire még örül is ennek. Lássuk a legérdekesebb ötöt:

QuickTake 100

Az Apple főleg a Macintoshokról ismert, ugyan mi köze a cégnek a digitális fényképezőgépekhez? Hát az, hogy gyártotta őket: az 1994-ben megjelent QuickTake volt az egyik első ilyen kamera a piacon. Összesen nyolc képet tudott tárolni 640x480-as felbontásban és négyszer ennyit 320x240-ben, ennyi fért az egy megabájtos memóriára. Később megjelentek okosabb modellek is, de a Kodak és a Fuji lenyomta a cég digitális kameráját, amit maga Steve Jobs pusztított el, amikor 1997-ben visszatért a vállalathoz. 

Apple Adjustable Keyboard

Sokan nem is gondolnák az egygombos egeréről ismert cégről, hogy ilyen szétlegózható alkatrészeket is gyártott. Pedig a kilencvenes években kísérletezett ilyesmivel az Apple, a Microsoft ergonomikus billentyűzete el is szégyellte magát, ha konkurensét látta. Csak egyetlen baja volt: a kényelmesre tervezett eszközt nem lehetett úgy hajtogatni, hogy ne találta volna roppant kényelmetlennek mindenki.

Mac OS X Server 1.0

Ugye, ugye, miközben Steve Jobs azon viccelődött, hogy a Vista hatmillió verzióban, a Leopard meg csak egyben került piacra, pontosan tudta a kis hamis, hogy annak idején az Apple is szétbontotta a termékkínálatot. Persze csak egy rövid időre: a Server még bőven a dizájnos Aqua-felület megszületése előtt látott napvilágot, amikor az Apple-nek hirtelen szüksége lett egy erős szerverrendszerre. Fogták hát az OS X alapját, a NeXT-et, ráhúzták a Mac OS 8 ruháját (az Apple-nél sokan egyébként úgy gondolták, nem is volna baj, ha a mainstream rendszer is így nézne ki, de szerencsére Jobs nem tartozott közéjük), 1999-ben kezdték el használni. Nem sokkal később aztán megérkeztek az OS X bétái is, amik lassú halálra ítélték az amúgy sem széles körben használt Servert.

Apple PC 5.25 Drive

A kaliforniai vállalat pillanatnyi zavarában úgy gondolta, hogy rendszerét kompatibilissé kell tennie az IBM PC-kkel, ezért elkészítette saját 360K-s kapacitású 5,25 colos meghajtóját a Macintoshokhoz. A vékony külső eszköz irányításához egy speciális kártyát kellett a gépbe építeni, éppen ezért sosem terjedt el igazán.

Apple Bandai Pippin

A termék, amiről alig hallott a világ, és ami valamiért a Macworld újságíróinak sem jutott eszükbe a lista összeállításakor, pedig szerintem sokkal izgalmasabb, mint a Network Server. A multimédia platformot az Apple tervezte a 90-es évek elején, alapja egy 66 megahertzes PowerPC processzor, egy 14.4-es modem és a Mac OS 7.5.2-es verziója volt. A cél az volt, hogy egy olcsó eszközt hozzanak létre, amivel elsősorban játszani lehet, meg zenét hallgatni, azonban nem sikerült valami jól: alig 42 ezret adtak el belőle, mert túl drága és túl lassú volt, ennek megfelelően a PC World Magazin meg is választotta 2006-ban minden idők egyik legrosszabb technikai eszközének.