Mark Papermaster hivatalosan is az Apple egyik divízióvezetője lett, miután az IBM-mel folytatott bírósági ügy végére pont került tegnap. Arról, hogy milyen pont, és az pontosan mennyibe került, nem nyilatkozott egyik fél sem.

Papermaster elvileg Tony Fadell helyét foglalja el a cégnél, gyakorlatilag az ex-IBM-es szakértő ismeretei, valamint az Apple-nél megkapott bizalmi pozícióból az is következhet, hogy az iPhone-processzorok tervezésénél is besegít Cupertinóban. Miután az IBM beperelte, hogy a szerződése ellenére átigazolt a konkurenciához, Papermaster határozottan állította, hogy az új munkahelyén nem szükséges a Big Blue üzleti titkait megosztania az Apple-lel. A pernek gyorsan vége lett, valószínűleg a két vállalat csendben lerendezte a dolgot egymás között, ahogy a nagyokhoz illik.

update: mint kiderült, az IBM megkapta az ellenőrzés jogát Papermaster ügyei felett az Apple-nél. Ez azt jelenti, hogy az új vezetőnek minden olyan kérdésben egyeztetnie kell volt munkaadóival, ahol bizonytalan annak eldöntése, hogy az adott információ megosztása sért-e üzleti titkokat. A hírek szerint az IBM szinte kizárólagos hatáskört kapott az ilyen kérdések eldöntésére.