Az elmúlt napokban elég sok oldal vette át a hírt, hogy az Apple 15 colos szupervékony laptopot készít, ami persze nem lehetetlen, de borzasztóan fantáziátlan lépés lenne a cégtől: már az eredeti modellnek is inkább 12 colosnak kellett volna lennie, akkor vékonyságával igazi áttörésnek számított volna, 13,3-as méretével inkább csak egy izgalmas kuriózum, de semmiképp sem megoldás a súly- és helyproblémára. Na de ugyanezt lehozni 15 colban már végképp értelmetlen lenne, olyasmi, mint két ülést tenni egy hetes BMW-be, helyspórolás címén, nem kell.

Mindegy, a pletyka él, jó darabig el sem hal, most például egyesek úgy gondolják, hogy sikerült elcsípniük egy fotón az új gépet, méghozzá nem is akárhogy, hanem a fődizájner Jonathan Ive mellett. Gary Hustwit ugyanis abban a szerencsében részesült, hogy meglátogathatta a formatervező-gurut az Apple prototípusüzemében, amiért én ellenségem fél karját odaadnám. Beszélgettek, Hustwit filmezgetett, fotózgatott is, és készült egy két, amint Ive egy hagyományos Airt tart, de néhányan esküsznek rá, hogy az asztalon fekvő gép már a 15 colos.

Szerintem mondjuk ez egy fotóról eldönthetetlen, ráadásul ha beengednek egy külsőst a központba, nyilván nem hagyják szanaszét a titkos fejlesztéseket, aztán ha mégis, Ive-nak csak feltűnt volna, hogy egy még nem létező gép hever az asztalon, és az a legkevesebb, hogy Hustwitet nem engedték volna ki a képpel.

Ettől függetlenül érdekes ez a fotó, hiszen egy kis betekintést nyerünk abba, hogy hol csiszolják fényesre a koncepciókat. Alig várom, hogy kész legyen a videó, addig is itt a trailer: