Ezt eddig is tudtuk, de Tim Cook szájából még nem hallottuk. Az Apple ideiglenes vezére ugyanis a konferenciabeszélgetés alatt megosztotta velünk a vállalat hitvallását, de ezzel valójában a székfoglalóját mondta el. Nagyjából így hangzott:

Az egyszerűségben hiszünk, nem a bonyolultságban. Úgy gondoljuk, hogy a termékeink legfontosabb technológiáit magunknak kell kitalálni és irányítani. Csak olyan piacra törünk be, ahol áttörést jelentő bejelentést tudunk tenni.

Nemet mondunk a projektek százaira, csak néhány folyamatra koncentrálunk egyidőben, de ezek nagyon fontosak és jelentősek számunkra. A mély együttműködésben, és a csoportok közötti aktív kommunikációban hiszünk, ezért lehetséges az, hogy mi úgy fejlesztünk, ahogy mások nem tudnak.

Nem elégszünk meg olyannal, ami nem kiváló, de van önkritikánk hogy beismerjük, ha valamit elhibáztunk, és készek vagyunk változtatni rajta.

Cook később arról is beszélt, hogy az Apple nem hagyja, hogy az ötleteiket következmények nélkül lemásolják más vállalatok, telefongyártók (konkrétan a Palm). Mint elmondta, nagyon komolyan kiállnak a fejlesztéseik mellett, és nem gondolják meg kétszer, hogy pert indítsanak ilyen esetekben.