A Steve Jobs egészségére vonatkozó pletykákat nem vagyok hajlandó megírni, viszont az tény, hogy hat hónapra lelépett, és a részvényesek emiatt neheztelnek. Pert fontolgatnak, amiért az Apple nem tárja nyilvánosság elé Steve Jobs egészségi állapotára vonatkozó részleteket. Ők ugyanis emiatt pénzt veszíthetnek.

"Nagyon nehéz helyzet, mivel ez Steve Jobs legszemélyesebb magánügye" - nyilatkozott Steve Williams, az ügyben felkért egyik ügyvéd - "Másrészről viszont, Steve Jobs maga az Apple." - mutatott rá éleslátásával a logikai csapdára.

Joseph Grundfest a Tőzsdefelügyelettől nem érzi jogosnak a részvényesek reakcióját, szerinte nincs jogi alapjuk egy ilyen lépésre, mivel az Apple semmilyen törvényt nem sértett meg az információ visszatartásával. "Sohasem becsülném le a felperesek ravaszságát, de személy szerint én nem tudok olyan indokot, ami miatt perelni lehetne." Williams szerint is csak akkor lehet bíróság elé vinni az ügyet, ha kiderül, hogy az Apple félrevezeti a nyilvánosságot azzal kapcsolatban, hogy pontosan ki vezeti a vállalatot.

Egyébként teljes a bizonytalanság az Apple részvényei körül. A jelenleg nyolcvan dollár körül mozgó papír megítélése enyhén szólva is vegyes. A legnagyobb változást a Royal Bank of Canada elemzője, Mike Abramsky előrejelzésében láthatjuk, aki a korábbi 125 dollárról 70 dollárra lőtte be a részvény egy éves célértékét, és a papírt "underperform"-ra minősítette, szóval szerinte az eladása javasolt. A mindig optimista Gene Munster azonban tartja a 235 dolláros célértéket, és az ügyfeleinek a részvény megvásárlását javasolja. De még ennél magasabb tippet is találhatunk, a Needham elemzője például 240 dollárra lőtte be a papírt.

Én csak egyvalamit tennék hozzá ehhez: mielőbbi gyógyulást kívánok Steve Jobsnak.