Mint olvashattuk, Steve Jobs betegszabadságra ment, a vállalat irányítását ismét Tim Cook, a cég operatív igazgatója vette át. Azért ismét, mert 2004-ben is ő vezette a céget Steve hasnyálmirigy-operációja és lábadozása alatt. Ismerkedjünk meg vele egy kicsit közelebbről.

Az Apple weboldalán egy egész bekezdés sorolja a vállalat második emberének feladatait, de ezt én nem írom le, mert igazából kit érdekel. A lényeg, hogy Tim Cook közvetlenül a fővezérnek jelent, valamint munkabuzi. Állítólag előfordul, hogy vasárnap este konferenciahívást indít, hogy egy hétfő reggeli megbeszélést lefixáljon. De hát ki ne szeretne vasárnap éjjel a másnap reggeli találkozóra felkészülni?

Orvosai 1996-ban szklerózis multiplex-szel diagnosztizálták, ám később kiderült, tévedtek. Az élmény hatására megváltozott az életvitele, kerékpározni kezdett és általában az egészséges életmódot egyre fontosabbnak érezte. Nagyon higgadt embernek ismerik, aki egyszer sem emeli fel a hangját beosztottjai előtt. Ja, és általában farmert visel sportcipővel. Ez az ember Steve Jobs akar lenni.

Tizenkét évet húzott le az IBM-nél, ahonnan a Compaq-hoz szerződött, amíg hat hónappal később meg nem ismerkedett Steve Jobs-szal. Az Apple-nél a gyártáson kezdett, Tim kezdeményezte az addig saját erőből végzett hardvergyártás leállítását, és külső gyártók keresését. Így is lett, és az Apple pénzügyileg mindenképpen jól járt a lépéssel.

Arról, hogy ő lehetne az Apple következő vezérigazgatója, így beszélt korábban:

Látom magam előtt Steve Jobsot, ahogy hetvenévesen, ősz hajjal vezeti az Apple-t, miután én már rég nyugdíjba mentem.